Home / Draaghoek

Draaghoek

slider-1280x300px-draaghoek

Wat is er fijner dan je baby dicht tegen je aan, je handen vrij en bovendien ook nog eens ergonomisch dragen en dat met een hippe draagdoek of draagzak?

Om eerlijk te zijn heb ik het draag ”virus” (te) laat ontdekt. Ik ben moeder van 3 kinderen en pas bij mijn jongste dochtertje ben ik bij toeval in contact geraakt met dragen en draagdoeken.
Dragen doe ik haar vooral bij dagjes uit en wandelingen, maar ook gewoon lekker thuis binnen. Rond het spitsuur tussen vijf en zeven ’s avonds wanneer je moet opruimen, koken, kinderen in bad moet doen en moet aankleden, is het ideaal. Kleintje in de doek of in de ringsling en je hebt in ieder geval je handen vrij. Bovendien is dat ook meestal het mopper momentje van mijn dochtertje, behalve als ze gedragen wordt, dan is ze op haar gemak en steekt ze soms zelfs haar duimpje in haar mond.

Ook ben ik intussen wat wijzer geworden, besef ik achteraf. Ik realiseer me dat ik ooit mijn zoon ook eens een blauwe maandag gedragen heb, in een minder-ergonomische drager zonder de juiste ondersteuning en een te hard rugpand. Toen wist ik niet veel van ergonomie en heb ik niet verder gekeken naar andere opties. Een gemiste kans vind ik zelf (had ik toen al maar van draagdoeken gehoord of had ik maar advies van iemand gehad…)

Na de basis en gevorderde opleiding en certificering van de Trageschule Dresden/Nederland en de nodige ervaring weet ik nu gelukkig beter en hoop ik dit ook aan anderen te kunnen meegeven en te kunnen adviseren. Draagdoeken en draagzakken bestaan er in alle soorten en maten en om in dit doolhof je weg te vinden, wil ik je graag helpen. Op mijn website heb ik al een selectie gemaakt in het aanbod en is er voor iedereen iets passends. Doeken van basic tot meer exclusief, voor zowel de beginnende drager als de meer ervaren knopers, en voor ieder budget.

Het knopen van de doeken is ook een hele kunst op zich, maar door veel te oefenen met wat basisknopen ben je al snel op weg.

Met een consult zal je je al snel meer op je gemak voelen en durf je al snel midden in een druk restaurant of in het winkelcentrum je baby in je doek te knopen.

Oja, dragen enkel voor vrouwen? Echt niet. Mijn man zal inderdaad geen roze doek op zijn rug knopen Maar de draagzak (drager) vindt hij prima. Eenvoudig aan te doen op zowel buik als rug en nog stoer ook, als hij daar zo met mijn dochtertje op zijn rug de tuin staat te harken of de stoep te vegen.

Blijf je draagvragen niet bij je dragen, maar vraag en ik beantwoord ze graag.

 

Sandra van Dun
Draagconsulente