Over Draaghoek

Wat is er fijner dan je baby dicht tegen je aan, je handen vrij en bovendien ook nog eens ergonomisch dragen en dat met een hippe draagdoek of draagzak?

Een lieve, fervent dragende, vriendin nodigde al haar zwangere vriendinnen uit voor een draagworkshop bij haar thuis. Ik was destijds rond de 25 weken zwanger en had me nog echt niet verdiept in dragen, of überhaupt wat er na de bevalling allemaal op me af zou komen. Gelukkig zag zij de voordelen van het dragen al en ik ben nog altijd heel blij dat ze me er op het juiste moment kennis mee heeft laten maken.

Ik koos voor een Mei Tai, (half doek/half drager) en later een ringsling erbij.

Wat heerlijk! Ik heb onze dochter Wiep haar eerste jaren veel gedragen. Binnenshuis om mijn handen vrij te hebben en een beetje mee te hopsen met een sportdvd voor de tv. Ze vond het niet fijn om op haar rug te liggen in een kinderwagen, dus ook buiten heb ik haar veel gedragen. Ideaal!

Bij de geboorte van zoonlief Fil 4 jaar later, was het vanzelfsprekend dat hij meteen in de doek meeging om Wiep naar school te brengen. Het was heel fijn om hen allebei tegelijk kwaliteit-tijd te kunnen geven.

Ook manlief Stefan liep regelmatig met een kleintje in de doek, superstoer vond hij dat! En het stond hem zo goed!

Ik ben zwangerschapsdocent van Samen Bevallen en begeleid stellen bij hun voorbereiding op de bevalling. In de bespreking van de kraamtijd komt altijd het dragen van hun pasgeborenen aan bod. Ook ben ik mede-organisator van het MamaCafé Tilburg.

Toen Sandra een opvolger zocht voor haar webshop Draaghoek, was de keuze dan ook snel gemaakt om ook als draagconsulent aan de slag te gaan en de webshop over te nemen. Sandra heeft Draaghoek met heel veel liefde, plezier en deskundigheid opgebouwd in 5 jaar. Ze blijft als consulent en vraagbaak bij Draaghoek betrokken.

Het is superfijn om in de eerste tijd ouders met hun pasgeborene te helpen om fijn te dragen. Dat geborgene, dat praktische, dat logische van dragen, dat geeft ouders vaak veel rust en zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen zodat ze ook meer op hun eigen gevoel kunnen vertrouwen en echt luisteren naar hun baby en hun eigen lichaam en wensen.

Draagdoeken en draagzakken bestaan er in alle soorten en maten en om in dit doolhof je weg te vinden, wil ik je graag helpen. Op mijn website heb ik al een selectie gemaakt in het aanbod en is er voor iedereen iets passends. Doeken van basic tot meer exclusief, voor zowel de beginnende drager als de meer ervaren knopers, en voor ieder budget.

Het knopen van de doeken is ook een hele kunst op zich, maar door veel te oefenen met wat basisknopen ben je al snel op weg.

Met een consult zal je je al snel meer op je gemak voelen en durf je al snel midden in een druk restaurant of in het winkelcentrum je baby in je doek te knopen.

Heb je vragen over dragen? Over welke doek bij jou, bij jullie kindje past? Of welke praktische draagzak nu echt de hit is? Stel ze me gerust!

Mail naar info@draaghoek.nl en je krijgt zsm antwoord van Team Draaghoek!

Lieve groetjes,

Renate van Teeffelen
Draagconsulente